Op deze pagina leg ik uit wat lifecrafting inhoudt, waarom en hoe je dat doet en wat het mij gebracht heeft.

Wil je weten wat me inspireerde om dit leven te leiden en hoe dit zich ontwikkelt heeft? Lees dan dit artikel op LinkedIn dat ik erover postte: Wat is lifecrafting? Het hoe, wat en waarom uitgelegd (incl 5 tips om te beginnen).

Stuur me gerust een mail als je verder nog vragen hebt!

Wat is Lifecrafting?

Lifecrafting is het bewust creëren van het leven dat jij wil leiden. Succesvol je eigen plan trekken door leiderschap en verantwoordelijkheid te nemen over jouw leven en welzijn.

Dit hoeft zich niet te beperken tot zakelijke doelstellingen of je ideale werkdag wat mij betreft. Voor mij is dit een manier van leven waarin persoonlijke ontwikkeling en groei de sleutels zijn naar meer vrijheid, liefde en overvloed.

Zie bijvoorbeeld mijn persoonlijke mission statement en affirmatie (stap #23 uit XII Waves):

“Ik zet ambitie, intellect en moed in om mijn ondernemerschap te laten slagen. Dit geeft mij vrijheid. Door open, leergierig en in contact met mijn vrouwelijkheid en intuïtie te blijven, ontplooi ik me tot een wijze en liefhebbende persoon. Deze eigenschappen zorgen ervoor dat ik voldoende welvaart vergaar en ik een avontuurlijk en bevredigend leven in overvloed kan leiden.” 

Ik zal hier uiteraard ook uitleggen hoe je van zulke abstracte doelen en wensen naar de praktijk gaat. Want het draait niet om verlangen en wensen, maar om proactieve manifestatiekracht. Zonder hippie dippy gedoe.

Lifecrafting in de praktijk

Om daadwerkelijk te manifesteren wat je voor ogen hebt (de kloof te overbruggen tussen dromen en realiteit) hoef je niet uren te mediteren of je affirmaties tot in den treure uit te spreken.

The law of attraction is bullshit (zie ook deze podcast die we hierover hebben opgenomen). Het leven is niet 100% maakbaar, wel beïnvloedbaar en stuurbaar.

Ik geloof  in het spotten van kansen door het vergroten van je focus en gestructureerd en doelgericht werken. maar heb je een robuuste en efficiënte workflow nodig. Een manier om je shit voor elkaar te krijgen.

XII Waves voor no-nonse manifestatiekracht

Die manifestatiekracht heb ik gevonden door het implementeren van tools en strategieën uit het XII Waves protocol. Denk bijvoorbeeld aan:

  • Heldere en uitdagende doelstellingen (gebaseerd op mijn visionboard).
  • Werken met een roadmap.
  • Wekelijkse declarations waarbij we sturen op cijfers.
  • Maandelijkse review momenten.
  • Strategieën voor het overwinnen van weerstand.
  • Tools voor het optimaliseren van mentale en lichamelijke energie.
  • Wingman en Mastermind om me accountable te houden.

Belangrijkste leerpunt daaruit?

Mijn grote wens -vrijheid- blijkt gewoon af te pellen te zijn naar dagelijkse acties en handelingen die iedereen uit kan voeren.

Ik maakte vorig jaar een aantal vlogs waarin je kan zien hoe ik een aantal van deze strategieën inzet:

Lifecrafting in mijn persoonlijke leven

Dromen en doelen hoeven zich zoals gezegd dus niet te beperken tot de zakelijke context of je carrière.

Ik vind het leuk om je daadwerkelijk te laten zien hoe dit er voor mij uitziet op het gebied van Mind, Lifestyle, Body en uiteraard Business.

Mindset – Persoonlijke ontwikkeling

Misschien wel de belangrijkste pijler voor mij, want om een bepaald leven te leiden, moet ik een bepaalde persoon ‘zijn’. Mezelf uiteraard.

Ook je mindset en de automatische piloot waar we allemaal op leven, is stuurbaar. Meer over mijn gedachten hierover en ervaringen vind je in vlog #12.

Verandering en transformaties gaan van binnen naar buiten.

Je bewust worden van je conditionering, beperkende overtuigingen en angsten is daarbij cruciaal.

De boeken die ik las, de Ayahuasca ceremonies die ik deed en de coaching die ik kreeg hebben daar enorm aan bijgedragen.

Ik kan je aanraden om je eens te verdiepen in non-dualiteit, Boeddhisme en/of sjamanisme en entheogenics.

Ook op het vlak van mijn grote struggle met eten heeft dit de doorslag gegeven. Voor diegene die ook ongewenst eetgedrag vertonen, verwijs ik je graag naar de psychologie van het eten.

Wanneer heb jij voor het laatst tijd genomen voor zelf-reflectie en persoonlijke ontwikkeling?

Stop alsjeblieft niet bij nadenken, vragen stellen en boeken lezen. “Just fucking do it” en hou in je achterhoofd “If you change nothing, nothing will change“.

Business – Financiële onafhankelijkheid

Ik kan echt kei-hard werken, maar wil daar ook graag direct resultaat van zien. De academische wereld was me te traag en teveel gebaseerd op ‘wie er het langste zit krijgt voorrang’.

Mijn verlangen naar vrijheid vertaalde zich ook naar:

  • plaats-onafhankelijk kunnen werken (bereikt!) en
  • financieel onafhankelijk (working on it!) zijn.

Niet iets wat eenvoudig te bereiken is in een standaard dienstverband (in mijn geval als je docent bent).

Het eerste blog dat ik startte en de daaruit voortvloeiende opdrachten maakten het mogelijk om de eerste stap als online entrepeneur te zetten.

Ik zei mijn baan op en richtte me daarna volledig op mijn tweede (inmiddels platform0 LoveFitFood.

Ik maakte alle mogelijke fouten, betaalde veel leergeld, en ploeterde samen met mijn businesspartner Maaike gestaag door.

We zijn super trots op bijvoorbeeld onze twee kookboeken en ik zou het ondernemerschap op geen enkele andere manier hebben willen leren.

De passie verschoof van voeding en training (het transformeren van je lijf), naar het transformeren van je mind en leven.

LoveFitFood run ik nu zo veel mogelijk op de automatische piloot zodat het een bron van passief inkomen voor me is.

Daarom kan ik me nu volledig focussen op, en alle skills als kennisondernemer toepassen in zowel mijn podcast als mijn rol als vice-president van XII Waves.

Daarnaast help graag anderen mee om ook hun doelen te halen! Dat kan in mijn mastermind jaarprogramma of (beperkt) individueel.

Lifestyle – Doen waar je blij van wordt

Vrijheid vertaald zich niet alleen in de wens om tijd- en plaats- onafhankelijk te kunnen werken, maar ook om veel te kunnen reizen. Combineer die twee en je bent digital nomad; iemand die al reizend werkt en al werkend reist.

Dit deed ik bijna een jaar lang zonder vast adres in Nederland, maar inmiddels heb ik een homebase en is de wens verschoven naar een aantal keer per jaar langere tijd naar het buitenland gaan.

Je eigen plan trekken is mijn motto, en dat hanteer ik ook in de liefde. Ik heb in polyamorie de voor mij perfecte combinatie gevonden tussen verbinding en vrijheid. Moeilijk? Ja. De moeite waard? Meer dan.

Dingen gaan niet vanzelf en persoonlijk leiderschap en -ontwikkeling staan daarom hoog in het vaandel. 

Ik focus me liever op mijn output (wat wil ik bereiken), dan op de overdaad aan input waar je aan blootgesteld wordt. 

Minimalisme helpt daarbij. Ik heb niet veel spullen, kijk geen tv, zit zo min mogelijk op social media en heb ik zelfs geen whatsapp. Dit geeft me rust, focus, creativiteit en balans.

Een beetje LSD helpt ook om in flow te komen 😉

Body – Optimale energie en vitaliteit

ga ik nog aanvullen