In deze aflevering spreek ik met Will Heutz op zijn prachtige locatie in Heerlen waar hij het Filosofisch Instituut voor Wijsheidsontwikkeling heeft opgericht. Alsof het nog niet bijzonder genoeg is dat hij filosofisch psychotherapeut is, nodigt hij ook regelmatig langere periodes traditionele Peruaanse sjamanen uit om Ayahuasca ceremonies mee te doen en dit in zijn coaching te verwerken.

Will Heutz Podcast

Bekijk ook zeker de YouTube versie van deze aflevering want zo meteen na de intro laat je een korte indruk van zijn locatie zien (die de voor mij lange trip naar het zuiden onwijs de moeite waard was) en hoor je muziek van Arthuro op de achtergrond. Ook met Arthuro sprak ik kort voor het interview. Hij is er tijdens de ceremonies bij om met zijn prachtige muziek het helende proces te ondersteunen.

In deze podcast leer je:

 • Hoe pas je filosofie in de praktijk toe?
 • Met wat voor intenties moet je een Ayahuasca ceremonie ingaan?
 • Hoe integreer je de inzichten uit een Ayahuasca ceremonie?
 • Wat gebeurt er met je als je Ayahuasca neemt?
 • Wat is realiteit, droom, goddelijkheid, ziel en essentie?

Bekijk

Luister

Listen to Stitcher

Over Will Heutz:

Join the inner-circle!

Schrijf je in voor de nieuwsbrief:

Abonneer je ook in je favoriete podcast app of op YouTube op op de Transformatie Academie Podcast.
Oh, en vergeet niet om die vijfsterren waardering voor me achter te laten!

Sjanett de Geus

Author Sjanett de Geus

More posts by Sjanett de Geus

Join the discussion 3 Comments

 • Gerald Kersjes schreef:

  Bijzonder gesprek met een humaan, liefdevol en dankbaar Mens, die een open oor en oog heeft voor andere mensen, om ze te helpen mens te worden en te zijn en geïnspireerd te leven. Natuur, de aarde, de kosmos, ‘maatgevende mensen’ en (wijsheid)tradities zijn zijn leermeesters, waar hij eerbied voor heeft, eigenlijk alles. Bezig met oprichten van universiteit van Humaniteit. Continu bezig met wie ben ik, waarom zijn we op aarde en daarvoor ook blijvend studerend en dat blijven oefenen in het dagelijkse leven.
  Hoe kun je (met Ayahuasca of Zen-meditatie) de ratio en je geprogrammeerde persoonlijkheid openbreken en ontsluiten, connectie maken met je ziel en God, inzichten krijgen en inspirerende Goud-momenten beleven en dromen, loslaten, vertrouwen krijgen en daarna… wat dan en daarin op je gemak kunnen zijn. Er is nog zoveel te ontdekken, ook in de geest van het creatieve collectief onderbewustzijn van groepen en de gehele mensheid. Heutz is een leraar met een ‘dubbele witte band’ die uiteindelijk terug wil naar eenvoud, onschuld en speelsheid met een lach, non duaal. Ook Sjanett zelf en haar eigen inzichten komen natuurlijk weer aan bod 🙂 op weg naar haar eigen life-resumé, misschien wel in de vorm van een gouden dissertatie. (RED – Is een Ahayuasca-ceremonie een vorm van volledig wakker, emotioneel en aware dromen?)

  • sjanett schreef:

   Mooi samengevat! Om je vraag te beantwoorden: daar vergelijk ik het soms mee, omdat ik het met deze woorden het beste kan omschrijven (aangezien het zo ontzettend moeilijk/onmogelijk is om met taal een psychedelische ervaring uit te drukken)

 • […] TAP #36 Will Heutz: filosofie, psychotherapie en Ayahuasca […]

Geef een reactie