Quarter-life crisis expert Mark Siegenbeek van Heukelom schreef een boek voor millenials die alles voor elkaar lijken te hebben (inclusief goede baan, huis en relatie), maar toch ongelukkig zijn en het gevoel hebben dat er iets mist.

Mark Siegenbeek van Heukelom podcast

Ik moet eerlijk bekennen dat ik een beetje sceptisch was: een boek geschreven door nog een heel jong iemand over iets wat hij zelf ook nog maar net had meegemaakt. Het gevoel van: is dit het nou? En dat is dan ook de titel van zijn boek geworden.

Die scepsis bleek onterecht. Het gesprek met Mark voelde als een gesprek tussen twee medereizigers op hetzelfde pad, het pad van persoonlijke ontwikkeling, zelfactualisatie en groei. Een onderwerp niet alleen voor millenials (wat ik zelf ook niet ben overigens), maar voor iedereen die met zichzelf aan de slag wil en meer uit het leven wil halen dan ‘een prima zeventje’.

In deze podcast leer je onder andere:

  • Waarom zou je streven naar meer? Een ‘zeventje’ is toch ruim voldoende?
  • Wat is de grootste bedreiging voor een fijn leven?
  • Hoe ga je om met (negatieve) reacties van andere mensen?
  • Wat te doen als je de stap niet durft te zetten of niet in actie kan komen?

Ik heb het met Mark ook over zijn opvolger ‘Helemaal naar de meditering’ en hebben we het over het verschil tussen inner- en outer purpose en wat je kan doen om die twee meer in balans te krijgen.

Een vooral heel erg leuk en waardevol gesprek waar ik van heb genoten en ik hoop jij ook!

Bekijk

Luister

Listen to Stitcher

Over Mark:

Genoemde boeken:

Join the inner-circle!

Schrijf je in voor de nieuwsbrief:

Abonneer je ook in je favoriete podcast app of op YouTube op op de Transformatie Academie Podcast.
Oh, en vergeet niet om die vijfsterren waardering voor me achter te laten!

Sjanett de Geus

Author Sjanett de Geus

More posts by Sjanett de Geus

Join the discussion One Comment

  • Gerald Kersjes schreef:

    Een heel fijn gesprek weer over mensen die in een Quarterlife crisis raken en wat die ermee kunnen doen. Eigenlijk gaat het over persoonlijke ontwikkeling en gaat het gesprek vele kanten op :-). Wat als je weet: “Ik zou me gelukkig moeten voelen, maar dat is niet zo. Op papier klopt het, maar ik voel het niet.” Mark en Sjanett praten over te leven naar wat echt belangrijk is, ‘purpose’. Op naar jouw 10 in plaats van je huidige 7 (of minder). Het leven is niet maakbaar maar wel stuurbaar. Waar heb je echt last van. Je vrije wil is niet allesbepalend, maar maakt wel degelijk verschil. Het kost veel energie om iemand anders te zijn dan je bent. Kies je vrienden heel bewust. Je energiebalans is belangrijk en handel daar ook naar. (Ver)oordeel niet, maar kijk zo open en eerlijk mogelijk naar een ander als mogelijk. Er is geen falen, maar van je fouten kun je leren. Better done than perfect. Forget about ‘the news’. Bewust leven op basis van alles wat er beschikbaar is in boeken en podcasts en youtubes etc… Heb een boekenkast vol met gelezen EN ongelezen boeken. Alles waar jij mee zit, daar is al een oplossing voor bedacht. Blijf je verbazen en blijf leren.
    PS -RED (als lid van Zen.nl): Dit is ook zeker een Zen-way of life 🙂

Geef een reactie