In deze aflevering heb ik het met Tanja de Bie – van Leeuwen over journaling en hoe je van idee naar plan en strategie kan gaan. Een fijne podcast dus voor als je van jezelf weet dat er inspiratie genoeg is, maar het niet altijd lukt om dingen af te maken of doelen te halen. Dat is namelijk iets waar Tanja zich in gespecialiseerd heeft en wat ze met haar Quarterleap methode ook anderen mee helpt.

Tanja de Bie – van Leeuwen podcast

Het succes van de bullet journals laat zien dat journaling leeft. En terecht ook, het helpt voor gestructureerd te werken en kan je meer inzicht geven. Je ziet soms prachtige creaties in journals voorbijkomen.

Mij schrikt dat altijd een beetje af: oh jee, als ik maar ook zoiets moois kan maken. Ik heb gebruik zelf ook een journal, of een logboek zoals we dat bij XII noemen, maar ik heb ook last van lege pagina vrees. Of het nu om mijn roadmap gaat of het mindmappen voor een afspraak, zo’n lege pagina triggert bij mij perfectionisme! Of, zoals Tanja dat in deze aflevering benoemt, de innerlijke editor.

Ben je geïnteresseerd in doelen stellen, journaling maar ook het omgaan met veel-te-veel-ideeën-te-weinig-tijd, dan is deze aflevering voor jou!

In deze podcast leer je onder andere:

 • Wat is journaling?
 • Hoe ga je van idee naar plan (en strategie)?
 • Wat doe je als je te veel ideeën hebt (en te weinig tijd)?
 • Wat is de ‘editor in je hoofd’ en hoe ga je daar mee om?
 • Wat is het Upper Limit Problem?

Een vooral heel erg leuk en waardevol gesprek waar ik van heb genoten en ik hoop jij ook!

Bekijk

 

Luister

Listen to Stitcher

Over Tanja:

Genoemde boeken:

Join the inner-circle!

Schrijf je in voor de nieuwsbrief:

Abonneer je ook in je favoriete podcast app of op YouTube op op de Transformatie Academie Podcast.
Oh, en vergeet niet om die vijfsterren waardering voor me achter te laten!

Sjanett de Geus

Author Sjanett de Geus

More posts by Sjanett de Geus

Join the discussion 2 Comments

 • Gerald Kersjes schreef:

  Top gesprek weer over hoe Tanja zichzelf, haar leven en business ‘op de rit’ heeft gekregen met Journaling, veel goede boeken lezen, Zen en XII-waves handvaten…. en hoe ze anderen en jonge ondernemers daar ook kan en wil helpen (Mastermind).
  Zelfs supergeorganiseerde Sjanett heeft in het gesprek diverse take aways meegenomen en heeft ontdekt dat ze een ‘Editor’ heeft en daar iets mee kan doen…stukjes ‘loslaten’ .
  Een fijne podcast over een (kwartaal)methode en boek voor iedereen met (te) veel ideeën en teweinig tijd, die niet van nature hun planning en organisatie op orde hebben. Keuzes, loslaten, omdenken en jezelf in perspectief zetten naast de wat grotere doelen in je leven. En dat vooral ook met pen en papier te verwoorden naar jezelf toe.

 • […] in je hoofd en motivatie. Luister maar eens wat Tanja de Bie-van Leeuwen erover te zeggen had in deze […]

Geef een reactie