Etienne is gedragswetenschapper en spreker. In het bedrijfsleven helpt zijn organisatie bij het omgaan met allerlei vraagstukken rondom gedragsverandering. En wat goed is voor wetenschappers en bedrijven, is ook goed voor ons 😉 Want er zijn uiteraard mooie parallellen te trekken naar het persoonlijke leven, wat we dan ook uitgebreid doen in deze podcast.

Etienne Kreutzer Podcast

Ik leer een belangrijk inzicht in deze podcast: veranderen is vervangen, en ik weet zeker dat niet alleen mij dat gaat helpen. Daarnaast delen Etienne en ik een overeenkomst in ons verleden, namelijk gepest worden en we hebben het over wat dat met ons deed en hoe je dat een positieve wending kan geven.

In deze podcast leer je:

 • Wat is de invloed van je omgeving op je gedrag?
 • Hoe kan je succesvol je gedrag veranderen?
 • Wat maakt een goede spreker?
 • Hoe werkt gedragsverandering binnen organisaties?

Super tof om met Etienne van gedachten te mogen wisselen en ik hoop dat jij ook weer genoten hebt van deze aflevering!

Bekijk

Luister

Listen to Stitcher

Over Etienne:

Join the inner-circle!

Schrijf je in voor de nieuwsbrief:

Abonneer je ook in je favoriete podcast app of op YouTube op op de Transformatie Academie Podcast.
Oh, en vergeet niet om die vijfsterren waardering voor me achter te laten!

Sjanett de Geus

Author Sjanett de Geus

More posts by Sjanett de Geus

Join the discussion One Comment

 • Gerald Kersjes schreef:

  Vanmiddag in het bos gelopen met de podcast op zak. Ging prima 🙂 In het her en der heenlopende gesprek komen mooie zaken aan de orde zoals waardoor jij gemotiveerd, geboost of geïnspireerd raakt. Waar komt jouw drive vandaan. Wanneer ga jij anders(om) denken. Grappig: Sjanett krijgt dat door het voeren van fijne gesprekken. Het is gedurende het gesprek wel de vraag of ze dit voor zichzelf doet of ook voor ons als luisteraars. De activiteiten en plannen van Etienne en zijn collega hebben altijd wel te maken met het belang voor anderen.
  Een ander onderwerp is het ‘meenemen’ van familie en vrienden en collega’s in belangrijke veranderingen. Ze vinden het allemaal fijn als je ze meeneemt in het proces door ze gaandeweg te informeren, maar daar zitten ook nadelen aan.
  Ken je het boek van Don Miguel Ruiz ‘de four Agreements’. Daarin staan onder andere deze twee inzichten: Vat niets persoonlijk op en Ga niet uit van veronderstellingen. Dat is een hele fijne manier om jezelf niet op te zadelen met allerlei mogelijke onwaarheden die je dwars gaan zitten. Mindfulness (RED: en Zenmeditatie) kan daarbij ook helpen (geeft ruimte in je hoofd) en het hebben van goede relaties ook. Je hebt altijd anderen nodig, ook om jezelf te kunnen relativeren.
  Voor ondernemers is het leuk om te horen over ‘the seven year itch’, een soort quarterlife voor ondernemers. Een kans om even stil te staan en jezelf opnieuw uit te vinden, te bedenken ‘what makes me tick again’. Als je van daaruit verandert en nieuwe dingen gaat doen, zul je wel een aantal oude dingen moeten laten vallen (veranderen=vervangen!).
  Op het eind van deze mooie anderhalf uur nog een paar tips voor docenten en een ontdekking dat zowel Sjanett als Etienne in hun jeugd echt zwaar en langdurig gepest zijn, maar dat ze daar uiteindelijk beter uit gekomen zijn.

Geef een reactie