Dennis Schomaker bereikte al op jonge leeftijd zijn droom om profvoetballer te worden, om deze ook weer gedesillusioneerd achter zich te laten. De lessen die daaruit voortvloeiden mocht hij daarna als ondernemer nogmaals toepassen: want ook het ondernemerspad bleek vol valkuilen te zijn.

Dennis Schomaker Podcast

Ik vond het ontzettend leuk om met Dennis over de aanleiding voor zijn boek ‘Persoonlijke reorganisatie’ te praten en te zien hoe hij zijn tegenslagen ten goede gebruikt en zichzelf letterlijk weer terug in elkaar zetten. Een inspirerende podcast vol wijze levenslessen!

In deze podcast leer je:

 • Hoe ga je (als nuchtere Hollander) om met bekend zijn?
 • Wat zijn de grootste valkuilen waar je als ondernemer in kan vallen?
 • Wat is het belangrijkste als je jouw doel wilt halen?
 • Wat is het syndroom van Hopeloos?

Verder hebben we het over rijkdom, jaloezie, hard werken, werk-privé balans, inspirerende YouTubers, weerbaarheid en hardlopen.

Je kunt de podcast steunen door een review of rating voor me achter te laten, of door een donatie te doen.

Bekijk

Luister

Listen to Stitcher

Over Dennis Schomaker

Site: https://www.connectmetdennis.nl

Wat verder nog aan bod kwam:

Join the inner-circle!

Schrijf je in voor de nieuwsbrief:

Sjanett de Geus

Author Sjanett de Geus

More posts by Sjanett de Geus

Join the discussion One Comment

 • Gerald Kersjes schreef:

  Mooi en leerzaam verhaal weer. Dennis is een bijzondere selfmade man op meerdere manieren en schreef er een boek over. Een profvoetballer die geen macho met een groot ego was. Een introvert iemand die nu als spreker het land in trekt. Een eigenwijs ondernemer die geheel ongeschoold is gestart en daardoor wel 50 of meer fouten / verkeerde keuzes heeft gemaakt. Alles wat hij heeft meegemaakt heeft hem gemaakt tot wie hij nu is. Soms lijkt zijn verhaal wel een beetje op ‘ik vertrek’; “Je komt in een flow, denkt het het de juiste flow is en dan zie je dingen grandioos over het hoofd en val je”. Mogelijk komt dat ook omdat hij geen coach / mastermind heeft om tegen te reflecteren. Via Youtube heeft hij zichzelf bijgeschoold en ‘persoonlijk gereorganiseerd’, op allerlei terreinen van persoonlijke ontwikkeling. Oa via Tony Robbins en meerdere andere ‘positiviteitsgoeroes’. Inmiddels heeft hij het stellen van doelen / goalsetting als ‘levensfilosofie’; waarom doe je wat je doet, waar kom je vandaan, waar wil je naar toe. Dennis: “Als ondernemer moet je keihard werken. Ik sta dag en nacht klaar voor mijn klanten. Je leven moet in dienst staan van dat wat je wilt.” Gelukkig stelt hij ook dat hij goed naar zijn lichaam kan luisteren en “als iets langer duurt dan 10 minuten, dan besteed ik het uit. De klant vindt dat niet erg, als ikzelf de regie maar heb”. Ik denk dat dat ook een stuk zelfbescherming voor hem is, een noodzaak om niet (meer) over zijn grenzen te gaan, gezien hoe hij zijn werkhouding is.
  Sjanett lijkt het erg lastig om alleen op basis van Youtube je te ontwikkelen. Met name het inzetten van de echte verandering / change is dan erg moeilijk. Dennis geeft aan dat hij niet anders kon, wel moest, omdat de noodzaak / de pijn erg hoog was. Hij had geen keus, het was ofwel afhaken, ofwel er nog iets van maken. Dit zou eigenlijk iedereen die voelt ‘is dit het nu?’ zich moeten realieren. Hij moest wel, om zijn gezin en zijn woning te behouden, en kon het daardoor ook.
  Sjanett zelf vind het nog erg moeilijk om dingen uit te besteden. Haar zelfbescherming is “Dat wat iemand over je zegt, maakt niet uit, het gaat vooral over henzelf en niet over mij”. Dennis vertaalt dat als “Ik ben zelf verantwoordelijk voor mijn eigen succes en falen, daar luister ik naar”.
  Ook in deze podcast heeft Sjanett een aantal dingen gemeen met de geinterviewde. In dit geval ook de impact van een vader die op hele jeugdige leeftijd stelt dat je ‘stom’ bent, ‘of hopeloos’.
  Een laatste take-away nog: Als je vantevoren weet wat het oplevert om op tijd met iets te stoppen, zou nooit iemand meer bang zijn om een grote verandering in te zetten !!

Geef een reactie