Vera Helleman is schrijfster, spreekster, inspirator en emotiecoach. Ze schreef het boek ‘Moeiteloos jezelf zijn’ dat een stap voor stap gebruiksaanwijzing bevat om uit de greep van het ego te komen en te leven vanuit natuurlijke staat van zijn. Onlangs kwam haar nieuwste boek ‘de emotie encyclopedie uit’.

Vera Helleman Podcast

Aanvankelijk had ik me een beetje verzet tegen het fenomeen Vera. Ondanks dat ik door meerdere luisteraars getipt was om haar uit te nodigen voor deze podcast. Toen ik echter eenmaal aan ‘Moeiteloos jezelf zijn’ begonnen was, was ik helemaal verkocht!

Het boek is inmiddels een soort van bijbel voor me geworden en ik raad het dan ook iedereen aan die bezig is met persoonlijke groei en het ervaren van meer geluk en vrijheid.

In deze inspirerende podcast praat ik met haar over de aanleiding om ‘Moeiteloos jezelf zijn’ te schrijven, hoe je omgaat met negatieve emoties, waarom ze het woord ‘ego’ niet meer gebruikt en nog veel meer mooie thema’s!

In deze podcast leer je:

 • Wat betekent leven vanuit je hart?
 • Hoe kan je luisteren naar je gevoel?
 • Hoe weet je of iets vanuit je hart komt, of uit je hoofd/ego?
 • Hoe kan je meer geluk ervaren?
 • Hoe ga je om met negatieve emoties (zoals verdriet, wantrouwen en achterdocht)?
 • Hoe kan je (meer) van jezelf houden?
 • Hoe stop je zelfafwijzing?
 • Wat zeggen onze relaties over ons?

Terugluisterend viel me op dat ik in mijn enthousiasme best vaak door haar heen praat… excuses daarvoor. Ze zette ook zo veel radertjes bij me in beweging. Bij een tweede luistering haalde ik er ook meerdere pareltjes van inzichten uit die ik de eerste keer niet eens gehoord had. Onwijs blij en dankbaar dus weer voor deze aflevering. Geniet ervan!

Fijn dat je weer kwam lezen/kijken/luisteren en graag tot de volgende!

Je kunt de podcast ook steunen via deze link: https://www.sjanettdegeus.nl/donatie/

Bekijk

Luister

Listen to Stitcher

Over Vera Helleman

Websites: https://verahelleman.nl en Emotie Expertise Centrum

Join the inner-circle!

Schrijf je in voor de nieuwsbrief:

Sjanett de Geus

Author Sjanett de Geus

More posts by Sjanett de Geus

Join the discussion One Comment

 • Gerald Kersjes schreef:

  Zeer mooie podcast met ‘gewoon Vera’, een zeer sensitief gevoelsmens, een menszijn-mens.
  Ze kan vanaf haar 3e jaar al bewust de positieve en negatieve energieën van mensen aanvoelen. Echt aanvoelen is iets anders dan cognitieve empathie (denken wat de ander voelt).
  Haar basis is om stap voor stap weg te komen uit de greep van het ego (ik-beeld), uit de proces-identificatie met alle ideetjes over wie je bent. En ook om stap voor stap te gaan naar een leven vanuit je natuurlijke staat van zijn. In de praktijk doen we dat niet, maar doen we vaak dingen die we onszelf opleggen. Vera ziet echter individualiteit als poort naar echt samenleven, vanuit de gedachte dat je zeker ook als je jezelf bent, van veel waarde bent voor de samenleving. Dit ipv dat we allemaal doen wat de norm is en wat anderen willen, om bij een groep / de samenleving te horen. Iedereen is goed genoeg zoals hij/zij is, stop met blijvend therapieën doorlopen, kies ervoor om te stoppen met zelf-afwijzing en het afwijzen van ego. Begin met houden van jezelf en anderen, als natuurlijke staat van zijn. ‘Houden van’ ontstaat als je stopt met ‘doen (alsof)’. Leven naar de norm maakt dat we veel onder het kleed blijven schuiven en ingewikkelde emoties wegduwen en onderdrukken, waardoor we allemaal psychische klachten krijgen. Vera leidt ook emotie-coaches op, in haar emotie-expertise-centrum, om deze inzichten de wereld in te brengen.
  Leer begrijpen hoe je kunt leven vanuit een werkelijk oprechte stroom van geluks-impulsen van binnenuit, leven vanuit je kern. Maak je niet afhankelijk van je overtuigingen, maar zie dat anderen alleen maar ‘tijdelijke acteurs zijn in jouw script’. Wordt de mens die je in de kiem al beloofd was te zijn, die je echt bent. Er is een radicale maar niet eenvoudige weg naar geluk, die Vera in begrijpelijke taal in haar boek heeft opgeschreven. Het is lastig, omdat alles in beweging en veranderlijk is, maar je oerbrein wil dat niet, wil veiligheid, rust en zeker blijven. Je geest moet daarvoor ruim en flexibel blijven om te kunnen mee-stromen met de veranderlijke stroming. Het is nodig om vanuit je hart te leven, in verbinding met jezelf, waarbij je jezelf wilt leren kennen en automatisch anderen geen pijn wilt doen. Wees niet bang voor emoties, maar integreer ze in je leven, leer ervan.
  Wie ben je dan, hoe weet ik dat, hoe kom ik erachter of ik leef vanuit mijn hart of mijn overtuigingen (mijn aangeleerde ik-beeld). De sleutel voor geluk zit in jezelf. De enige manier is niet moeilijk, maar om vroegtijdig (!) en dagelijks in het nu (!) eventuele niet-prettige emoties op te merken. Die geven namelijk feedback of je overtuigingen wel kloppen met wie je werkelijk bent. Kies bewust voor je geluk: Luister en kijk vroegtijdig naar je emoties, neem ze in, onderzoek ze om te zien wat er eigenlijk in je gaande is. (RED – meditatietijd is prima om dit soort onderzoek te doen). Druk emoties niet langdurig weg, ontken ze niet langdurig en zwelg er niet in. Denk niet dat je de buitenwereld kunt veranderen, maar ga aan de slag met je binnenkant. Blijf niet boos op de wereld of op omstandigheden of op mensen die je ‘dingen aandoen’, maar zie ze als noodzakelijk onderdeel in jouw film, jouw reis. Dan verhard je niet in je mening naar anderen, maar leer je over jezelf. Verharden is overigens ook helemaal niet prettig.
  En natuurlijk komen ook een aantal van Sjanett haar eigen ‘emotionele bezigheden’ ook weer volop aan bod in deze podcast, als het gaat over emoties en houden-van binnen haar nieuwe relatie. Diverse nieuwe inzichten en leerpunten komen naar boven, zonder dat ze daar aan hoeft te gaan ‘werken’ 😉
  Voor huisartsen en zorgprofessionals: Vera hanteert een emotie-coach-onderzoekstechniek die binnen 5-10 minuten zicht geeft op werkelijke oorzaken van psycho-somatische klachten, zonder de diepte in te gaan. Zie daarvoor haar nieuwe website.
  Leken kunnen ook veel vinden op de website: Wat is voelen, leren voelen, leren luisteren naar je emoties. Krijg ook inzicht in 8 emotie-groepen en zie dat schuldgevoel en schaamte veel bij iedereen voorkomen.
  Verrassing die nog komt: Vera gaat een heel ander licht werpen op autisme.

Geef een reactie