Alex Malone is digitaal strateeg en reist al werkend de hele wereld over. Naast digitale strategie adviezen helpt ze met haar tweede bedrijf Meetings in the Sun organisaties en zelfstandigen de switcht te maken naar plaats-onafhankelijk werken. Klinkt heel gaaf en avontuurlijk, maar is het geen vlucht? En maak je het jezelf daarmee niet heel erg moeilijk?

Alex Malone Podcast

Ik heb het met Alex niet alleen over digitale nomade zijn, social media, personal branding en online ondernemerschap maar ook over burn-out, focus, beperkende overtuigingen, balans bewaren in je agenda, falen, zelfvertrouwen, trots en doelen stellen. Een onmisbare aflevering voor alle ambitieuze (en eigenwijze) millennials onder ons 😉

In deze podcast leer je:

 • Hoe kan je als digitale nomade je bedrijf opbouwen in het buitenland?
 • Is het over 5 jaar nog relevant wat we nu op social media aan het doen zijn?
 • Waarom zou je onrealistische doelen moeten stellen?
 • Wat is een workation?
 • Hoe word je succesvol als online ondernemer?

Volgend jaar mei organiseert Alex een workationin Kaapstad. Een fantastische reis waarbij je met een klein groepje (online) ondernemers niet alleen op prachtige locaties gaat werken, maar ook echt naar je bedrijf gaat kijken om te zien hoe en waar je de next step kan maken.

Overigens heb ik een aantal blogposts geschreven voor Meetings in the Sun over doelen stellen en bereiken en het vinden van de juiste mindset. Bekijk ze hier.

Fijn dat je weer kwam lezen/kijken/luisteren en graag tot de volgende!

Je kunt de podcast ook steunen via deze link: https://www.sjanettdegeus.nl/donatie/

Bekijk

Luister

Listen to Stitcher

Over Alex Malone

Website: www.meetingsinthesun.nl
Instagram: www.instagram.com/mybigworldworktrip
LinkedIn: https://www.linkedin.com/in/alexmalonenl/

Genoemd boek:

Ook interessant:

Join the inner-circle!

Schrijf je in voor de nieuwsbrief:

Sjanett de Geus

Author Sjanett de Geus

More posts by Sjanett de Geus

Join the discussion 2 Comments

 • Gerald Kersjes schreef:

  Alex heeft als digitale nomade een business die klopt met haar gevoel en intrinsieke motivatie, zoals ze zegt. Ze heeft ook een duidelijk plan voor de toekomst voor haar 2 bedrijven en kan vanuti haar eigen ervaringen mensen enthousiasmeren om ‘een eigen plan te trekken’ en meer hun gevoel te volgen. Ze organiseert daarvoor ook ‘workations’ voor ondernemers, een combinatie van vakantie, natuur, workshops, bedrijfsbezoeken etc.. waarbij ook coaches (als Sjanett in 2019) meegaan, om die reizen te begeleiden 🙂 Als je aan de andere kant haar historie hoort en hoeveel ze gewerkt heeft, haar gevoel en lichaam in het verleden genegeerd heeft en de reden waarom ze blijft reizen, krijg je ook zicht op haar eigen persoonlijke ontwikkeling daarin. Ze stelt dat reizen haar ‘comfortzone’ is en haar geluksgevoel en creativiteit geeft. Aan de andere kant heeft ze wel een burn-out gehad en heeft daarvan geleerd. Ze houdt nu bijvoorbeeld duidelijke blokken vrij in haar agenda voor zichzelf, ondanks haar (nieuwe) klanten. Ze plant in haar agenda ook niet verder dan twee weken vooruit, om flexibiliteit en vrijheid te behouden. Ze staat vroeg op en doet het meeste werk in de ochtend. Daarnaast ziet ze nu zelf ook dat het in Nederland mogelijk is om weekendjes weg te gaan en van mooie plekken te genieten en geluk te ervaren, zonder het vliegtuig in te stappen. Ook maakt ze gebruik van coaches en stelt zichzelf deadlines op een goede motiverende manier.
  Mooi om te horen is dat ze een soort Pippi Langkous is; “Ik heb dit nog nooit gedaan, dus ik denk dat ik het wel kan”. Daarmee heeft ze eigenlijk geen angst over wat er mis kan gaan als ze iets nieuws begint, ze verspilt daardoor ook geen tijd aan die angsten. Veel dingen uitproberen betekent ook dat er dingen mis gaan, maar daar leert ze dan weer van. Leerpunt voor de luisteraar: Als je last hebt van dit soort angsten, kun je jezelf afvragen; Waarom vind ik het eigenlijk erg om te falen, wat kan er eigenlijk mis gaan in het ergste geval?
  De grootste levensles van Alex kwam op 6000 meter hoogte.

  PS-RED: Alex is bang in het donker… Ik zou nog wel eens willen horen van Alex in hoeverre nog kan groeien in het ‘bij zichzelf durven zijn’, ook in het donker, zonder alle afleidingen van weekendjes weg of reizen naar het buitenland. Dat kan denk ik ook ‘travelblues’ na het reizen verminderen. (Zen-meditatie kan daarbij nuttig zijn).

 • […] De volledige shownotes zijn hier terug te vinden: TAP #48 Alex Malone over plaatsonafhankelijk werken als digitale nomade, balans en burn-out […]

Geef een reactie