Maaike Rijk is life coach, trainer en ontdekkingsreizigster en heeft samen met mij LoveFitFood opgericht. Ze helpt mensen letterlijk en figuurlijk in beweging te komen, onder andere door outdoor coaching weekenden waarbij je back to basic de natuur in gaat. Haar kracht zit in het herkennen en overkomen van angst en het vinden van vertrouwen in henzelf om zo voluit te kunnen leven.

Maaike Rijk Podcast

Maaike was mijn business partner van LoveFitFood, met haar ben ik in 2014 mijn ondernemersreis begonnen, and what a ride it was! We hebben het in deze aflevering onder andere over onze ‘break-up’, de grootste eyeopener van Maaike toen ze zichzelf uitsprak en over de switch die ze maakte van online naar offline ondernemen.

Ook praten we over wat een life coach precies is en doet en wat mensen bij Maaike kunnen bereiken, hoe je om kunt gaan met negatieve overtuigingen over jezelf, hoe je een vision board maakt en wat het nut daarvan is.

Heel veel luisterplezier met weer een waardevolle podcast!

In deze podcast leer je:

 • Hoe kun je grenzen stellen?
 • Waarom is zaken uitspreken zo belangrijk?
 • Wat is een vision board en hoe werkt het?
 • Wat zijn de vervolgstappen na het maken van een vision board?
 • Hoe werkt de law of attraction?

Veel luisterplezier en ik hoop je volgende week weer te zien!

Bekijk

Luister

Listen to Stitcher

Over Maaike Rijk:

Join the inner-circle!

Schrijf je in voor de nieuwsbrief:

Sjanett de Geus

Author Sjanett de Geus

More posts by Sjanett de Geus

Join the discussion One Comment

 • Gerald Kersjes schreef:

  Deze keer Mooi mens Maaike 🙂 aan het woord. Of over hoe je er slechts in een (1) jaar achter kunt komen dat niet iedere stap die je maakt perse tot succes leidt, maar wel tot een mooie weg met veel inzichten en het nog beter kennen van jezelf.
  “Je weet pas waar je energie van krijgt en waar je blij van wordt, als je dingen gewoon uitprobeert en niet stil gaat zitten. Dit is je leven en ongeacht wat eruit komt, wil ik het verkennen.” Maaike Rijk is nu bijv inmiddels weer terug naar off-line 1:1-coaching, ondanks dat ze samen met Sjanett (goede vriendin) steeds verder het online-pad was opgegaan. Samen hebben ze een fun-ride gehad, heel veel gedaan en hard gewerkt. Het was ook fun, ondanks dat ze alle valkuilen zijn doorlopen van het online ondernemerschap (en het schrijven van boeken). Eigenlijk zijn M en S zeeer verschillend, maar hebben op ’t juist moment ook zelf goede coaches gesproken (podcastgasten :-)). Alle angsten open en bloot naar elkaar uitgesproken hebbend, zijn ze daar samen heel goed doorheen gerold en nu ook weer op een goede manier elkaar zakelijk weer losgelaten. Best heeel bijzonder, want het had ook flink uitelkaar kunnen spatten.Grappig is ook dat S en M beide nu Lovefitfood achter zich hebben gelaten en nu beide op life-coaching zitten, maar dan beide op een heeeel eigen manier (1:1 vs xii-waves).

  Als je te druk bezig bent met het zorgen voor een ander (je partner, je klanten, je gezin of familie), dan kun je uiteindelijk niet toekomen aan jezelf en kun je niet creëren wat je wilt doen. Je soms ‘gekwetste ik’ mag en moet er dan ook af en toe zijn, om dat proces te kunnen doorlopen. Eye-opener: “Je ontneemt dan de anderen de beste versie van jezelf”.

  Door het gesprek heen hoor je ook heel grappig hoe M steeds meer haar eigen podium gepakt heeft en pakt als (life-)coach, terwijl tot nu toe S dat altijd deed (voor lovefitfood). M lijkt me een prima coach voor iemand die er eentje zoekt :-), omdat je echt iets anders in je leven of werk wil realiseren. Iedereen heeft zijn eigen manier van leren, kies die manier die bij je past!
  M en S geven je daarbij beide andere perspectieven dan die je zelf kunt zien (that’s what’s coaching is all about), zodat je ondanks de stem van je interne saboteur, zelf op een andere manier en met enige afstand en helicopterview naar jezelf kunt kijken. En dat je jezelf in je kracht kunt gaan zetten 🙂 om te komen waar je wilt zijn, door te leren van nieuwe stappen die je gaat maken. Er is niet 1 weg naar Rome, iedere weg is goed, als je maar meer naar je doel komt. Het maken van een visionboard over ‘jou in je lijf, werk en leven en hoe je dat ziet / wilt zien’ kan daarbij heel behulpzaam zijn. Beide dames passen dit toe in hun coaching, net als outdoor-activiteiten. Ook passen ze de ‘law of attraction’ zelf heel praktisch toe en ondervinden het gevolg als het ‘licht is aangegaan’; Je ziet en krijgt wat je uitstraalt en hoe je in het leven staat 😉 door je eigen life-coach te zijn.

Geef een reactie