De LIFECRAFTING podcast van gedragswetenschapper en online entrepeneur Sjanett de Geus over groei, zelfontwikkeling, lifestyle, geluk, mindset, bewustzijn, ondernemerschap, transformaties, heldenreizen, obstakels en tegenslagen, geleerde lessen en levensfilosofieën.

Waarom is het zo moeilijk om te doen wat je weet dat je moet doen, of zelfs graag wíl doen? Met die vraag, of frustratie begon het. De Transformatie Academie Podcast is een uitvloeisel van mijn ontdekkingsreis op het gebied van zelfontplooiing en lifestyle design.

Ik ga graag de diepte in over bewustzijn, ego, zelfactualisatie en groei. Uiteraard met een kritische, nuchtere en optimistische geest die niks heeft met kristallen, paarse gewaden of andere new-age sausjes. Mijn visie op de wereld is daarentegen enorm beïnvloed door zowel de Stoïcijnen als de Boeddhisten.

Hoe kan je leren van je fouten en groeien van wat fout gaat? Het archetypische heldenverhaal is mijn inspiratie en ik hou niet van strikte interview formats. Ik ga liever in dialoog en daarbij samen op ontdekkingspad.

Een podcast met verhalen die laten zien dat je niet in de hand hebt wat je voorgeschoteld krijgt, maar wel wat je ermee doet.

Barbara ter huurne podcast

TAP #18 Barbara ter Huurne: pimp je perceptie

By | Podcast | No Comments

Barbara ter Huurne is de auteur van Pimp je perceptie, een boek dat ze schreef naar aanleiding van de zoektocht die volgde op haar burn-out. Ze wil hiermee anderen helpen om duidelijker te krijgen waar je passie ligt en hoe je je dromen waar kan maken.

Wat Barbara doet sprak me aan omdat ik ook onderstreep dat je gedachten je realiteit vormgeven. En dan bedoel ik niet dat je je bankrekening vol kan mediteren, maar dat ons geluksniveau beïnvloed wordt door hoe we over onze werkelijkheid denken.

Read More
Naomi vlietman

TAP #17 Zakenmeisje Naomi Vlietman over ondernemen, geld en reizen

By | Podcast | No Comments

Ik volg Naomi al een tijdje online en ik dacht: hoe doet ze dat? Een inspirerend blog, actief op social media, een community runnen, events organiseren en dat allemaal vanuit Lissabon (haar droom van plaats-onafhankelijk werken heeft ze namelijk al bereikt). Luister mee naar haar grootste lessen tot nu toe, handige tips voor beginnende onderneemsters en digitale nomaden en de moeilijke stappen die ze heeft moeten doen om haar droom waar te maken.

Read More