VLOG #6: Over Minimalisme & Plan B

“Life is what’s happening to you, while you’re making other plans”

Mijn plan A was om mijn huis te verkopen, daarmee schuldenvrij te worden, een goedkoop chaletje of bungalowtje in het bos te huren, te down-sizen qua spullen en met dit alles de vrijheid te creëren om vaak werkend te kunnen gaan reizen (dat was immers vanaf het begin de droom als online ondernemer). Een hele mond vol.

Plan A was dus om part-time digitale nomade te zijn met een home base in een landelijke omgeving.

Het huis bleek de makkelijkste stap te zijn, dat was in een paar dagen voor een mooie prijs verkocht.

Het zoeken naar een goedkoop hutje in het bos bleek een uitdaging, maar zoals je in blog #2 kon zien had ik al snel iets gevonden. Sterker nog, ik heb serieus overwogen om een chalet in België (net over de grens bij Maastricht) te kopen! De aanschaf en vaste lasten zijn namelijk dermate goedkoop dat me dit een prima uitvalsbasis en investering leek.

Alleen nog de spullen houden die ik in het hutje nodig zou hebben. Easy. De rest wegdoen (goed doel). Appeltje eitje.

Tot zo ver de plannen.

Want toen kwam de sleuteloverdracht wel heel erg dichtbij… en werd alles heel erg ‘werkelijk’.

Het te kopen hutje in het bos leidde tot een huilbui. En tot het inzicht dat ik me (nog) niet wilde settelen.

En nog veel belangrijker, dat investeren haaks staat op de wens om schuldenvrij te zijn. Begin dit jaar ben ik tijdens een bijeenkomst van mijn eigen Mastermind groep geknakt. Ik besefte me dat mijn financiële situatie een energetisch lek is waar ik niet langer de kop voor in het zand wilde steken. Dat  heeft me (niet zo subtiel) wakkergeschud en dit hele proces in gang gezet.

De zijstap naar kopen dus maar afgeblazen. Phoe dat voelt goed!

Maar ja, ik besefte me ook dat ik überhaupt niet iets in het bos wilde huren. Er stonden immers al veel tripjes op de (wensen)lijst en wat moet je met een duur hutje als je de komende 5 maanden slechts een handvol weken ‘thuis’ zou zijn.

Ieks.

Dus dan toch maar balls deep gaan en de komende maanden als full-time digitale nomade door het leven. En wie weet wel langer! Tot december heb ik een (soort van) plan, daarna een evaluatie moment pakken om te zien hoe dit bevalt.

Dan waren er nog de spullen.

Het was niet het plan om mijn mooie nieuwe (dure) bank te doneren. Maar het moest zo zijn. De bank bleek op dag van verhuizing te groot en lomp om op de geplande zolder in de opslag te komen. Dan maar on the spot de keuze om er afstand van te doen.

Door een hilarische (mijn leven is soms net een comedy) actie de laatste ochtend in mijn huis heb ik me ook nog eens van veel meer spullen ontdaan dan ik gepland had.

Ik had me buitengesloten en kon pas 10 minuten voor de geplande sleuteloverdracht weer naar binnen om de laatste spullen (letterlijk) in de auto te gooien. Dat gevoel, die zwaarte, van die volgepropte auto… dat ging écht niet allemaal mee! Weer een keer een schifting dus en een deel naar de opslag bij m’n vader, maar ook weer een groot gedeelte weg.

Die auto was ook zo’n ongepland ding haha. Ik dacht slim te zijn en een zomer check uit te laten voeren, want met te voorkomen panne langs de kant van de weg staan als ik van plan ben om een paar maanden door Europa te gaan reizen, leek me niet zo slim.

“Mevrouw, het is niet persoonlijk… maar ik zou geen meter meer rijden in uw auto” Euh, ok. Laat ik ook nog even in alle hectiek op zoek gaan naar een nieuwe auto. Nog meer keuzes! Diesel, benzine, stationwagon, kampeerbusje….?

Dus nu zijn we aanbeland bij Plan B.

Plan B is: laptop, kleding en (just in case) kampeerspullen achter in de station en als digitale nomade op pad.

Plan B klinkt voor veel mensen inspirerend en avontuurlijk, maar ook eng en onzeker. Ik krijg bewonderende blikken en opmerkingen, maar ook vooral veel “dat zou ik nooit durven”, of “dat zou ik nooit kunnen”.

Plan B is “no way back”.

Maar ook al heb ik dan geen huis en had ik eigenlijk andere plannen; er is geen enkel ander plan waar ik meer naar uitkijk en naar verlang dan dit. Ik weet dat dit een periode van onmetelijke groei en zelfverwezenlijking gaat zijn.

Reizend werken stond het afgelopen jaar op mijn roadmap als einddoel, maar als er iéts kenmerkend is voor alle grote stappen die ik in mijn leven heb gezet is het dat ze een paar jaar te vroeg lijken te komen. Op momenten dat ik er eigenlijk nog niet klaar voor ben.

Dus wat doe je dan: je denkt er niet te lang over na, neemt een diepe teug adem, en gaat er gewoon voor de volle 100% voor.

Tot er natuurijk weer allerlei andere toffe plotwendingen en onverwachte kansen en uitdagingen voorbij komen haha. Ik kan nu al niet wachten.

Veel kijkplezier gewenst en tot de volgende!

Liefs,
Sjanett

PS Heb je ook de wens om aan lifestyle design, of lifecrafting te doen? Ook al horen daar scary ass beslissingen en stappen bij? Wat voor mij als een enorme katalysator in dit proces heeft gewerkt is de online XII Waves training. Ik was me al in deze richting aan het bewegen door ervoor te kiezen om mijn baan op te zeggen en als online entrepeneur verder te gaan, maar ik denk niet dat het zonder die opdrachten en inzichten zo snel was gegaan. XII waves bracht eigenlijk heel veel samen van wat ik zelf al had gelezen en gehoord en bood me praktisch uitvoerbare tools om mijn ambities te gaan realiseren.

Het is niet voor niets dat ik het in mijn Mastermind groep heb geïntegreerd en nu ook andere XII waves Mastermind groepen ben gaan leiden! Stuur me gerust een mail als je hier meer info over wilt.

PPS In de vlog hoor je me spreken over een Vision Quest, dit gaan we doen als afsluiter van het eerste jaar Mastermind bijeenkomsten en ik zal hier binnenkort ook een video over posten!

Sjanett de Geus

Author Sjanett de Geus

More posts by Sjanett de Geus

Geef een reactie