VLOG #8: Vision Quest

Tijdens de vision quest ging ik 24 uur zonder eten, zonder tent en zonder afleiding van telefoon, boek of werk in m’n eentje in het Belgische bos zitten. Het doel? De conversatie met jezelf aangaan!

Grootste take-away: ik ben behoorlijk leuk gezelschap voor mezelf haha!

Tussen het hangen, staren en mediteren door schreef ik ook onderstaande tekst. Het is een samenvatting van mijn zoektocht en ontdekkingen de afgelopen jaren.

Alhoewel ik het ook een beetje spannend vind om dit te delen wil ik het wel posten, het gaat namelijk de basis vormen voor een nieuw project (en ik hoor graag wat je ervan vindt)!

Om van mijn struggles (met eenzaamheid, depressies en verslavingen -eten, foute mannen, drugs) af te komen, moest ik van mezelf leren houden.

Om van mezelf te houden moest ik verantwoordelijkheid nemen, energie-lekken dichten en anderen en mezelf leren vergeven.

Om te kunnen vergeven moest ik helder en oordeelvrij kunnen zien.

Om helder te kunnen zien moest ik ego en zijn beperkende overtuigingen leren loslaten.

Om los te kunnen laten moest ik een spirituele reis maken en leren vertrouwen in de wetten van het universum.

Leren vertrouwen dat ik liefde ben. Stralend ben. Goed ben. Connected ben. Zuiver ben. Mezelf ben. Los van anderen. Los van mijn verleden. Zonder angst en in overvloed.

En dan, als je dat allemaal doet, dan kom je erachter dat het allemaal niet nodig was.

Je hoeft namelijk nergens vanaf te komen. Je hoeft niemand te vergeven. Je hoeft niks te veranderen. Alles wat er is, is alles wat er is. En dat is precies wat het moet zijn.

Dan kom je erachter dat jij al goed, zuiver en stralend was. Precies zoals je was. Zodat je niks hoeft toe te dekken. Je van je schaduwkanten je kracht kan maken.

Om van mijn struggles af te komen had ik geen wilskracht, discipline, trucjes, pillen of nog meer kennis nodig.

Om van mijn struggles af te komen had ik een transformatie nodig. Niet in een nieuwe of betere persoon, maar in de persoon die ik al ben.

Relax. Let go. Life is good. You are awesome.

Alle energie is er en zit in mij, en ik kan ten alle tijden bij deze bron van kracht.

Tranformatie Academy Manifesto (juli 2017)

Sjanett

Sjanett de Geus

Author Sjanett de Geus

More posts by Sjanett de Geus

Join the discussion One Comment

Geef een reactie